ÜSKÜDAR’DA “MODERNİTEYE RAĞMEN DOĞALLIK” SEMİNERİ

Üsküdar’da GİMDES’in öncülüğünde “Moderniteye Rağmen Doğal” konulu seminer düzenlendi. GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği), Hanımlar Komisyonu olarak her ay Türkiye genelinde seminer çalışmalarına devam etmektedir. Güler GÜNER hanımefendinin anlatımıyla İstanbul Üsküdar FİKSAD (Fikir Sanat Derneği)’nde bir seminer gerçekleştirildi.

“Moderniteye Rağmen Doğallık” başlığı altında konu hakkında bilgi veren Güler GÜNER, konuşmasına Aidin Salih hanımefendi ile bir rahatsızlığı vesilesiyle tanıştığını daha sonrasında kendisinin de bu yolu anlatmaya karar verdiğini dile getirdi.

GÜNER konuşmasının devamında katılımcılara, günümüzdeki hastalıkların sünnete uygun yaşamadığımız için olduğunun üzerinde durdu.

Sünnete uygun yaşayarak, yaşam şeklimizi, yeme alışkanlıklarımızı değiştirerek hastalıklardan kurtulacağımızı anlatan GÜNER, bunun dışındaki hastalıkların ise imtihan olarak verildiğini ama bütünün içinde çok az bir kısmı olduğunu söyledi.

Helal gıda konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini dile getiren GÜNER, yaşantımızda tükettiğimiz gıdalar, deterjan ve kozmetiklerin, modernitenin oyunları olduğunu söyleyerek, kokuların hormonlarımızı etkilediğinin fıtratımızı ve neslimizi bozduğunu anlattı.

GİMDES Hanımlar Kurulu her ay düzenli olarak seminer ve toplantılar gerçekleştirilmektedir. Siz de GİMDES Hanımlar Kurulu ile organizasyonlar gerçekleştirmek isterseniz başvuru formu aşağıdadır.