ADAPAZARI GİMDES HANIM GÖNÜLLÜLERİ AKTİF FAALİYETTELER

Sakarya’nın merkez ilçesi Adapazrı’nda Gimdes Hanım Gönüllülerinin organizesi ile “Helal Gıdanın Önemi ve Manevi Hayata Etkisi” başlığında bir program düzenlendi. 08.02.2019 cuma günü akşam Adapazarı Orhan Gazi Kültür Merkezinde, GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Mustafa MERAL ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi ve Ankara Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Suat SEZER’in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen programa özellikle hanımların yoğun katılımı dikkat çekti.

“Helal Gıdanın Önemi ve Manevi Hayata Etkisi” konulu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, daha sonra GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Mustafa MERAL Hocanın, İslam Fıkhında Helal Gıdanın önemini ayeti kerime ve hadisi şerifler ile izah eden konuşmasından sonra GİMDES Teknik Kurul üyesi ve Ankara Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Suat SEZER’de “Ne yediğinizin Farkındamısınız?”, “Gıda Katkı Maddeleri Nelerdir, Neden Kullanılır?”, “Helal Sertifikasyonun Gerekliliği” ve “GİMDES” başlıklarından oluşan konuşmasında; “Muhterem Beyefendiler, hanımefendiler öncelikle bu programı destekleyen ve katılım sağlayan sizler başta olmak üzere Sakarya Gimdes Hanım Gönüllülerine teşekkür ediyorum, ama özellikle 2012 yılında ilk açılan 11 adet Helal Dünya Marketinden biri olan Adapazarı Helal Dünya Marketini açıp bugüne kadar istikrarlı bir şekilde işletip yeğenleri Mustafa ŞANLI Beye devreden Ekrem ŞANLI Bey ve Emrah ŞANLI Hanım’a, Sakarya Gimdes Hanım Gönüllüler Temsilcisi Hilal ŞENLİ Hanım ve eşi Ali ŞENLİ Beye hassatenteşekkür ediyorum, Sakarya verimli ve bereketli topraklar üzerindedir, bu bereket “Helal Gıda çalışmalarında da kendini göstermektedir. Bu program da hayırlara vesile olsun inşaAllah.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Program soruların cevaplandırılması ile sona erdi.